by on June 13, 2024
7 views
Σχολη Χορου Θεσσαλονικη Πλούσια και σήμερα η ατζέντα εκδηλώσεων ..." Βγαίνουμε στην Αθήνα - «Ο Καρυοθραύστης» στο Θέατρο Ολύμπια Σχολη Χορου Θεσσαλονικη Πλούσια και σήμερα η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ "ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ" ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΑΜΑΜ
Χαρισματικός ηθοποιός αλλά και ερμηνευτής με προσωπικότητα και χαρακτήρα, ο Γιάννη Μπέζος επιστρέφει στη φιλόξενη σκηνή του Χαμάμ σμίγοντας δύο σπουδαίους μελωδούς που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του καλού ελληνικού τραγουδιού: τον «βυζαντινό» Απόστολο Καλδάρα και τον «μεσογειακό» Γιώργο Ζαμπέτα. Μουσική σκηνή Χαμάμ (Δημοφώντος 97) Τηλ: 210 3421212. Ώρα: 23:00.

ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ
Η Μαρία Ρεμπούτσικα και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης έρχονται στον Χώρο Τέχνης "Ιδιόμελο" με αγαπημένες μουσικές από τον κινηματογράφο, ένα πρόγραμμα με μουσικές διασκευές για βιολί και πιάνο και τραγούδια από το σινεμά, ελληνικό και ξένο. Ιδιόμελο - Χώρος τέχνης (Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου). Τηλ: 2106817042. Ώρα: 21:00. Είσοδος: 10€ (με ποτό).

ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ ΣΤΟ GAZARTE
Η Μαρίζα Ρίζου και η επταμελής μπάντα της σ' ένα μοναδικό σόου με αστείρευτη ενέργεια. Με αυτή τη χαρά που σε μεταφέρει στη φω ΤΕΙνή και pop πλευρά της τζαζ, η Μαρίζα Ρίζου επιλέγει να τραγουδήσει ό,τι αγαπάει - Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Michael Buble, μαζί με τα δικά της κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, "Γλυκό Πρωί". Gazarte (Βουτάδων 32-34). Τηλ: 210 3452277. Ώρα: 22:00.Εισιτήρια: A ζώνη 15€,Β ζώνη 12€, Όρθιοι 7€.

VIVA V.E.R.D.I. "ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ"
Γνωστές άριες του Giuseppe Verdi για γυναικεία φωνή και πιάνο, διασκευές-μεταγραφές για πιάνο έργων του Verdi από τον Franz Liszt με τις σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και Σοφία Κυανίδου, μέτζο σοπράνο την LKiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡά στο πιάνο. Μέσα στη φωτιά του Risorgimento, η Ιταλία του 19ου αιώνα συγκλονιζόταν απ’ άκρη σ’ άκρη με τη φράση "Viva V.E.R.D.I.", που γέμιζε τους τοίχους κάθε νύχτα απηχώντας τον πόθο των Ιταλών για απαλλαγή από το ζυγό της αυτοκρατορίας των Αψβούργων (V.E.R.D.I.: "Vittorio Emanuele, Σχολη Χορου Θεσσαλονικη: Σχολη Χορου Θεσσαλονικη Ο Χορός ως Μέσο Αυτοέκφρασης Τα Οφέλη του Χορού για την Υγεία Re d’Italia"). Η συναυλία «δανείζεται» την ιστορική φράση θέλοντας να τιμήσει την 200ή επέ ΤΕΙο από τη γέννηση του πιο αγαπημένου των Ιταλών και μοναδικού σε σπουδαιότητα συνθέτη της όπερας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ 5€, Πολύτεκνοι, 65+ 8€, Ζώνη Γ 9€, Ζώνη Β 15€, Ζώνη Α 22€, Διακεκριμένη Ζώνη 30€.

ΘΕΑΤΡΟ

"FRANK AND FERDINAND" ΤΟΥ SAMUEL ADAMSON
Το "Frank και Ferdinand" είναι ένα "παραμύθι" για εφήβους και ενήλικες, που εξερευνά τις έννοιες της διαφορετικότητας και του φόβου απέναντι στον άλλο, της αναζήτησης ταυτότητας και της ανάγκης να ανήκεις κάπου. Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία παρηκμασμένη μικρή πόλη- ή μήπως ήταν χωριό;- 129 παιδιά εξαφανίστηκαν. Για πάντα. Κάποιοι είπαν ότι οδηγήθηκαν στον πόλεμο, κάποιοι άλλοι ότι τα παρέσυρε μία πλημμύρα και κάποιοι είπαν ότι έφυγαν επειδή η ζωή πέρα από το ποτάμι ήταν πιο γλυκιά. Μόνο τέσσερα παιδιά έμειναν πίσω. Και είπαν την αλήθεια για το τι έγινε. Την δική τους αλήθεια. Η Αρχή του τόπου προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο, μετατρέποντας την αλήθεια των παιδιών σε μύθο, παραποιώντας τα στοιχεία με σκοπό να επιβάλλει την "αντικειμενική" αλήθεια. Μπορεί όμως η αλήθεια να είναι αντικειμενική όταν οι τέσσερις μάρτυρες αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της προσωπικής τους διαφορετικότητας; σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Γιωργίνα Γερμανού. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Δανάη Επιθυμιάδη, Κόνυ Ζήκου, Άρης Λάσκος, Ελεάννα Παναγουλέα. Πόλη Θέατρο (Φώκαιας 4 και Αριστοτέλους 87). Τηλ: 2111828900. Ώρα: 17:00. Γενική είσοδος 10€.

"TOC TOC" ΤΟΥ LAURENT BAFFIE
Έξι άτομα περιμένουν στο σαλονάκι ενός διάσημου ψυχολόγου, όλοι τους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές: Ο Φώτης, ένας ηλικιωμένος κύριος που βωμολοχεί ασύστολα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει, γιατί πάσχει από το σύνδρομο Gilles de la Tourette. Ο Βασίλης, ένας ταξιτζής που πάσχει από αριθμομανία και μανία συγκέντρωσης αντικειμένων. Η Νίτσα, που πάσχει από μικροβιοφοβία και τρέμει όλες τις ασθένειες. Η Μαρία, θεούσα, με συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και τικ της επαλήθευσης. Η Λίλη, που επαναλαμβάνει κάθε της εκφράσεις δυο φορές ή και τρεις και ο Μπάμπης, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η ώρα περνάει, ο γιατρός καθυστερεί γιατί λείπει εκτός Αθηνών, και οι ασθενείς γνωρίζονται λίγο λίγο και αποφασίζουν να κάνουν μόνοι τους group therapy. Το τι γίνεται από ‘κει και μετά, δεν περιγράφεται...Το ξέφρενο γέλιο ξορκίζει τις ν ευρώσεις όλων μας και η τελική ανατ ροπή κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αμφισβητούν την ψυχολογία. Κείμενο: Κώστας Σπυρόπουλος, Κατερίνα Μπέη. σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Κατερίνα Γερονικολού, Ορφέας Παπαδόπουλος. Θέατρο Ηβη (Σαρρή 27). Τηλ: 2103213112. Ώρα: 21:15. Εισιτήρια: 20€, 17€, 15€.

ΧΟΡΟΣ
"Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ" ΡΕΝΑΤΟ ΤΖΑΝΕΛΛΑ - ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΙ
Στον Καρυοθραύστη, την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα. Το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, θα παρουσιαστεί για 15 παραστάσεις στη εντυπωσιακή χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα. Ο διακεκριμένος γερμανός σκηνογράφος - ενδυματολόγος Κριστόφ Κρέμερ έχει σχεδιάσει τα ονειρικά σκηνικά και τα κοστούμια της παρ αγωγής δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα, αντάξια του διάσημου παραμυθιού. Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ: 2103612461. Ωρα: 20:00. Εισιτήρια: Κεντρικά Θεωρεία Α Κανονικό 50€, Κεντρικά Θεωρεία Β Κανονικό 45€, Πλατεία Α Κανονικό 40€, Πλατεία Β Κανονικό 30€, Θεωρεία Πλατείας Α Κανονικό 40€, Θεωρεία Πλατείας Β Κανονικό 30€, Άνω Θεωρεία Κανονικό 30€, Θεωρείο Α Κανονικό 25€, Θεωρείο Β Κανονικό 15€, Εξώστης Α Κανονικό 25€, Εξώστης Β Κανονικό 20€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ
Η πολιτική ματιά του τραγουδιού και οι μεγάλοι δημιουργοί, στο προσκήνιο, μέσα από την χαρακτηριστική ερμηνεία του Γιώργου Μεράντζα. Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρες, Dasso Kurti ακορντεόν, Γιώργος Γεωργόπουλος μπουζούκι-λαούτο, Αποστόλης Βαγγελάκης κλαρίνο-πνευστά. Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 210 3217810. Ώρα: 21:30. Είσοδος: 10€ (Ελάχιστη κατανάλωση 6€).

"MILorDS I"
Με διάθεση ρετρό ή προτείνοντας τζαζ διασκευές των πιο αγαπημένων τραγουδιών η Παυλίνα Στυλιανού και οι μουσικοί της σας περιμένουν στο Black Box του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 για μια μοναδική βραδιά. Beton7 (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: 10€, 5€ Ατέλειες, Φοιτητικό.

50 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ - ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ
Η Πόπη Αστεριάδη και ο Γιώργος Δανέζης σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Νέο Κύμα. Με τραγούδια που τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε επιστρέφουμε στα χρόνια της μπουάτ, για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε παρέα "στου Φιλοπάππου", "μια αγάπη για το καλοκαίρι", "σκληρό μου αγόρι" και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες. Την μουσική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Γιώργος Σαλβάνος. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Ώρα: 22:00. Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18). Τηλ: 2110120936. Εισιτήριο εισόδου: 12€ (με ποτό).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΦΙΛIΠΠΟΥ

 ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗ
Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης με περισσότερα από 80 έργα και εκτελέσεις έργων σε πολλές χώρες από κορυφαία μουσικά συγκροτήματα, θεωρείται ως ένας από τους πολυγραφότερους και πλέον δραστήριους συνθέτες της γενιάς του. Συμμετέχουν: Γιάννης Αερινιώτης, Διονύσης Βερβετσιώτης, Λένια Ζαφειροπούλου, Ελισάβετ Κουναλάκη, Άγγελος Πολίτης, Γιάννης Τσελίκας. Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων Opus Femina, δ/λία Φάλια Παπαγιαννοπούλου. Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138). Τηλ: 210 3453111. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο 5€.

JOHNNY VAVOURAS AND THE CADILLACS
Δημιουργήθηκαν το 1987 και θυμίζουν παλιό καλό fifties band. Παίζουν rock’n’roll, swing, blues και μπαλάντες, ενώ εμφανίζονται επί σκηνής με τα χαρακτηριστικά τους λευκά πουκάμισα, γραβάτες και jeans. Εδώ και 27 χρόνια τιμούν τη δεκαετία του ’50 με ξέφρενα live shows. Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17). Τηλ: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: 10€ (bar) - 15€ (σε τραπέζι).

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Ο Μπάμπης Στόκας επιστρέφει στο αγαπημένο του στέκι στο Γκάζι. Ερχεται στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής για να μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της φωνή καλοκαίρικαλοκαίρια μας με έναν "υπνόσακο", οι "παλιές αγάπες" μας, τα "γιατί" μας, μαζί με ένα απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων rock και λαϊκών τραγουδιών παιγμένα από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, υπόσχονται ότι θα κρατήσουν το όνειρο αληθινό και θα κάνουν τα σαββατόβραδα μας μοναδικά. Αρχιτεκτονική (Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116). Τηλ: 2109014428. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: 12€ (με ποτό).

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ LIVE ΣΤΟ SIX D.O.G.S.
Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010 στην αποκλειστική της δισκογραφική ετικέτα με την επωνυμία «Πλαγκτόν». Στις αρχές του 2014 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη της δουλειά. 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8). Τηλ: 2103210510. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο 5€.

"CAROUSEL"
Με ταραντέλες και λαϊκά τραγούδια της Ιταλίας, πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της νότιας ΕλλάδαΕλλάδας οι Carousel ταξιδεύουν στη Μεσόγειο αλλά και λίγο πιο πέρα έως την Πορτογαλία. Τραγουδάνε για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη λύπη, τη χαρά, την ομορφιά των μεσογειακών τόπων. Φαίνη Νούσια- τραγούδι, κρουστά, Μαριαλένα Σπίνουλα- τραγούδι, κρουστά, Μάκης Παπαγαβριήλ- τραγούδι, κρουστά, κιθάρα, μαντολίνο, Σταύρος Κατηρτζόγλου- κιθάρα, Γιάννης Γεωργαντέλης- ακορντεόν, κιθάρα, Αποστόλης Καλτσάς- μπάσο. Χίλιες και δύο νύχτες (Καραισκάκη 10). Τηλ: 210 3317293. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο: 10€ (ποτό).

VANILA SWING ΣΤΟ FLORAL
Οι Vanila Swing ανανεωμένοι, υπόσχονται ένα χορευτικό live με πολύ κέφι και όρεξη, κινούνται στο χώρο του Swing και του Rock 'n Roll με αναφορές στο χθες και το σήμερα. Οι Vanila Swing δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα. Ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. Floral (Θεμιστοκλέους 80). Τηλ: 2103800070. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο 3€.

AFRODYSSEY ORCHESTRA LIVE
Οι Afrodyssey Orchestra ζωντανά στο bios θα μας παρουσιάσουν τον νέο τους ήχο. Ένα φρέσκο εγχώριο σχήμα που αξίζει να γνωρίσουμε. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, την jazz, τη funk, την ψυχεδέλεια και την Ελληνική μουσική παράδοση. Bios (Πειραιώς 84). Τηλ: 210 3425335. Ώρα: 22:30. Δωρεάν είσοδος (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

ΧΟΡΟΣ

"ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ"
Αφετηρία έμπνευσης, τα τρία συστατικά στοιχεία της χώρας μας, θάλασσα, Γη, Ουρανός – στοιχεία που αποτελούν τον κορμό της παράστασης η οποία εξελίσσεται σε τρία αντίστοιχα μέρη: Γένεση, Ύπαρξη, Κάθαρση. Ο Λόγος και η Μουσική αναδεικνύουν την Ελλάδα εξυψώνοντάς τη ως απόλυτη Μούσα του Χορού. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 20:00. Εισιτήρια: Φοιτητικά - Παιδικά €10, Ζώνη Γ €15, Ζώνη Β €25, Ζώνη Α €40, Διακεκριμένη Ζώνη €60.

ΘΕΑΤΡΟ

"ΜΝΗΜΕΣ" ΤΗΣ ΣΤΕΒΗΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ
Η ομάδα Con.B-Pro ανεβάζει την παράσταση - μονόλογο "Μνήμες" σε κείμενο και σκηνοθεσία Στέβης Μπουζιάνη. Μέσα στη νύχτα, ένας άνθρωπος, στη μικρή σοφίτα του, που έχει για δωμάτιό του, ανάμεσα στα βιβλία και τις μουσικές του, συναντά ξανά τις δικές του μνήμες. Οι μνήμες του όμως, τον καταδιώκουν. Τις πολεμάει, θέλοντας να τις εξοντώσει. Παλεύει μαζί τους. Αυτός και το μυαλό του, εναντίον τους. Δεν θέλει να θυμάται. Τις θέλει στο κενό, προτού να τον στοιχειώσουν και πριν να τον οδηγήσουν, στο απόλυτο τέλος του. Πρόκειται για το ψυχογράφημα, ενός ανθρώπου, φυλομεταβατικού - άφυλου, όπως είναι και οι μνήμες του. Παίζει ο Διονύσης Ζάχος. Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 6). Τηλ: 2118009838. Ώρα: 21:15. Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό), 5€ (ατέλειες).

"ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΑ
Ο Γκιλγκαμές, βασιλιάς της πόλης της Μεσοποταμίας Ουρούκ που τα ερείπιά της έχουν εντοπιστεί στο σημερινό Ιράκ, υποτίθεται πως ήταν τρισέγγονος του Νώε. Το έπος που περιγράφει τις περιπέ ΤΕΙές του, θεωρείται το παλαιότερο ποίημα της ανθρωπότητας. Στην αφήγησή του διαπλέκονται δεκάδες ιστορίες, πολλές από τις οποίες εμφανίζονται στις μυθολογίες άλλων λαών, όπως των Εβραίων και των Ελλήνων. σκηνοθεσία Μαρία Περετζή. Κείμενο Δημήτρης Περετζής, Μαρία Περετζή. Διανομή: Γκιλγκαμές - Δημήτρης Γασπαράτος, Ενκιντού - Γιώργος Κωστογιάννης, Αφηγητής - Σταύρος Κάππας, Ιστάρ - Ιουλία Βεντίκου, Σάμχατ - Εύα Αυλίδου, Χουμπαμπά, Νώε - Σταμάτης Λόγος, Σάμας - Νίκος Τσιουμπλεκτσής, Νινσούν - Άννα Κυπραίου, Φίδι - Κωνσταντίνα Μπαξεβάνη, Ουρσαναμπί - Δημήτρης Νέλλας. "Αίθουσα 3Α" (Λεωφόρος Καποδιστρίου 116 και Ελευθερίας). Τηλ: 2102836763. Ώρα: 19:30. Γενική είσοδος 12€.

"DRA(U)GGING, Σχολη Χορου Θεσσαλονικη:Η Σημασία της Τεχνικής στον Χορό ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ..."
Οι ήρωες του Dra(U)gging απροσάρμοστοι κοινωνικά επιλέγουν να ζουν περιθωριοποιημένοι σ' ένα σκο ΤΕΙνό σύμπαν. Κάνουν χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, εκπορνεύονται, χορεύουν μες τη ζάλη των ουσιών, φλερτάρουν με τους φόβους τους, ακροβατούν ανάμεσα στην αυταπάτη της απόδρασης και του θανάτου. σκηνοθεσία - Μετάφραση - Διασκευή Βάσια Βασιλείου. Παίζουν: Δημήτρης Αιβαλιώτης, Αγάπη Βατιάνου, Γιάννης Βλάχος, Μιχάλης Ζαχαρίας, Κυριάκος Σάββογλου. Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). Τηλ: 2106460748. Ώρα: 21:15. Γενική είσοδος 15€, Φοιτητικό 10€.

"ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ
Τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίζονται απρόσμενα σ' ένα μπαρ. Ένας Ρώσος ρακοσυλλέκτης, ένας εγωκεντρικός Γερμανός αλκοολικός, μια Μαδαγασκαριανή βιοπαλαίστρια και μια Ελληνίδα " Σχολη Χορου Θεσσαλονικη: Σχολη Χορου Θεσσαλονικη Ο Χορός ως Μέσο Αυτοέκφρασης Προετοιμασία Χορευτών για Διαγωνισμούς που γεννάει αρχέγονους πολιτισμούς για να μπορεί η κάθε Σχολη Χορου Θεσσαλονικη: Σχολη Χορου Θεσσαλονικη: Η Ιστορία του Μπαλέτου Προετοιμασία Χορευτών για Διαγωνισμούς εξουσία να τους επικαλείται χωρίς τύψεις". Ποιοι είναι στην ουσία αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι; Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος που τους δένει μεταξύ τους κι όλους μαζί με τη "μάνα"; Και ποια, τελικά, είναι αυτή η μάνα; Το νέο έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, για δεύτερη χρονιά. σκηνοθεσία Καλλιόπη Ξυπνητού. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Τσάκωνας, Βούλα Κώστα, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Παπασωτηρίου. Θέατρο Ελπίδας (Αριστοτέλους 53 και Σμύρνης). Τηλ: 210 8229030. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος 10€.

ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Με δύο αφηγητές, συνοδεία μικρών μουσικών οργάνων, ο θίασος της παράστασης "Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας" συστήνει ήρωες αγαπημένων μας βιβλίων στα παιδιά. Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας θεμελιώνεται στον διττό ρόλο της θεατρικής δραστηριότητας - και ως αυτοσκοπός αλλά και ως μέσο ανάδειξης ενός άλλου σημαντικότατου εκπαιδευτικού στόχου: τη σημασία των Βιβλίων και της Ανάγνωσης για τη διεύρυνση της παιδικής φαντασίας και την καλλιέργεια πολλαπλών αναφορών που ίσως βελτιώσουν τη ζωή μας. Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (Δομοκού 2). Τηλ: 2108846011. Ώρα: 10:00. Είσοδος ελεύθερη.

"DON PASQUALE" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Η2ΟPERA
Οι Η2Opera δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 ως φυσικό αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας μιας ομάδας λυρικών τραγουδιστών που μοιράστηκαν το πάθος, το όραμα και την αγάπη τους για το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Οι Η2Opera παρουσιάζουν την κωμική όπερα 'Don Pasquale' του Gaetano Donizetti, με συνοδεία πιάνου και ελληνικούς υπέρτιτλους. Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιππο Κράτους 41). Τηλ: 210 3634000. Ώρα: 20:00. Εισιτήρια 12€.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΩΣ Σχολη Χορου Θεσσαλονικη:Η Σημασία της Τεχνικής στον Χορό ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΠΟΛΥ"
Tο μoυσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης, μετέχοντας στον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη (1863-1933), διοργανώνει, σε συνεργασία με το Art/European Animation center, τη διεθνή φωτογραφική έκθεση, με τίτλο "Ως ταίριαζαν πολύ". Είκοσι τρεις καταξιωμένοι και νεότεροι φωτογράφοι από την Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κύπρο, Λευκορωσία, Λιθουανία, Πολωνία, Σιγκαπούρη προσεγγίζουν το ποιητικό έργο του τιμώμενου Έλληνα ποιητή. Ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης δημιουργεί μια ηχητική εγκατάσταση, διαβάζοντας το ποίημα «Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ» του Κ. Π. Καβάφη. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Πλάκα, Αθήνα) έως 28 Φεβρουαρίου 2014. Ώρα εγκαινίων: 19:00. Μουσείο Ελλ. Λαϊκής Τέχνης - Λουτρό των Αέρηδων. Τηλ: 2103244340. Γενική είσοδος 2€.

ΙΩΑΝΝΑ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ"
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Φρατζεσκάκη με τίτλο "Θαλασσινοί Δρόμοι". Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν KiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡχιακό Μέγαρο (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα). Τηλ: 2132038000. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"
Κορυφαία ονόματα της ζωγραφικής και της γλυπτικής σας καλούν να παρακολουθήσετε ένα πανόραμα σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο "Η τέχνη για τη Ζωή". καλλιτέχνες καταξιωμένοι στον χρόνο συνυπάρχουν με νέους δημιουργούς, αναπτύσσοντας ένα μεγάλο εικαστικό διάλογο μέσα από τα έργα τους. Χρώματα και υλικά, τάσεις, ιδέες και προτάσεις, συνομ
Be the first person to like this.