by on June 15, 2024
22 views
προώθηση ιστοσελίδων Έκδηλη είναι η ανησυχία των Ευρωπαίων φοιτητών και ιδίως των Ελλήνων για το μέλλον τους, δείγματα λογοτύπων Βολος ενώ σχεδόν 1 στους 2 φοιτητές δηλώνει διατεθειμένος να μετακινηθεί στο εξωτερικό ώστε να καταφέρει να βρει εργασία. Περισσότερο...... Φοιτητές σε απόγνωση προώθηση ιστοσελίδων Το 85,5% των Ελλήνων φοιτητών ανησυχεί για το μέλλον του Έκδηλη είναι η ανησυχία των Ευρωπαίων φοιτητών και ιδίως των Ελλήνων για το μέλλον τους, κατασκευη σιτε Βολος ενώ σχεδόν 1 στους 2 φοιτητές δηλώνει διατεθειμένος να μετακινηθεί στο εξωτερικό ώστε να καταφέρει να βρει εργασία. Περισσότερο βέβαια αγωνιούν οι Έλληνες φοιτητές καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται στο 85,5% ενώ πιστεύουν ότι ίσως καταφέρουν να βρουν την πρώτη θέση εργασίας μετά από 6 έως και 10 μήνες και αφού αποστείλουν 36-65 αιτήσεις.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα trendence Graduate Barometer 2013 στην οποία πήραν μέρος 1.057 πανεπιστήμια από 27 χώρες. Από τους 317.617 συμμετέχοντες φοιτητές οι 5.209 προέρχονταν από την Ελλάδα. Στην εν λόγω έκθεση που διεξάγεται κάθε χρόνο καταγράφονται οι απόψεις των φοιτητών για τις σπουδές τους και τις μελλοντικές τους προσδοκίες. Οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα on-line ερωτηματολόγιο ενώ η συμμετοχή τους επιβραβεύεται αφού όσοι συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο τους δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουν ένα από τα ακόλουθα βραβεία:
• 5 κουπόνια Amazon αξίας 500 ευρώ το καθένα
• 10 κουπόνια Amazon αξίας 200 ευρώ το καθένα

Ένα από τα πανεπιστήμια που λαμβάνουν μέρος είναι και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το οποίο και καλεί τους φοιτητές μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου του 2014 να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο εδώ.

Κριτήρια επιλογής ενός πανεπιστημίου- σπουδές
Στην έρευνα καταγράφονται και 16 παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι φοιτητές κατά την επιλογή του πανεπιστημίου. Το 76,9% των φοιτητών υποστήριξε ότι η ποιότητα της διδασκαλίας είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός πανεπιστημίου. Το 59% θεωρεί σημαντικό το περιεχόμενο και το σχεδιασμό των μαθημάτων ενώ ως τρίτο σημαντικό κριτήριο από το 57% θεωρείται το ακαδημαϊκό κύρος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους οι φοιτητές και είναι κατά σειρά οι ακόλουθοι:
Πρακτικό και εφαρμόσιμο περιεχόμενο μαθημάτων (56,4%)
Φήμη στο χώρο των εργοδοτών (54,2%)
Ποιότητα εγκαταστάσεων (50,3%)
Επαφές του πανεπιστημίου με το χώρο της οικονομίας (48,7%)
Διαθεσιμότητα και κατατοπιστικότητα καθηγητών (44,2%)

Στον αντίποδα οι 3 από τους 16 παράγοντες που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία είναι οι διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων (31,2%), δημιουργια ιστοσελιδων Βολος η διαθεσιμότητα της φοιτητικής στέγης (27.5%)και τέλος το κόστος σπουδών (27.5%).

Εκτός από τα κριτήρια επιλογής η έρευνα κατέγραψε και την επιθυμία για μεταπτυχιακές σπουδές. Τα πρωτεία τα έχουν οι Ρώσοι, Έλληνες, Βούλγαροι, πρώτη σελίδα google Βολος Τούρκοι και Ιταλοί φοιτητές όπου σε ποσοστό που κυμαίνεται από 67.2% έως και 81.5% δήλωσαν ότι θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές. Όσον αφορά τη χώρα η πρώτη χώρα που θα επέλεγαν για το μεταπτυχιακό τους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (69.2%) ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι ΗΠΑ (43.6%) και ακολουθούν Γερμανία (30.9%), Ολλανδία (24.6%) , Γαλλία (18.6%), website development Βολος Σουηδία (17.7%), λογοτυπο σχεδιασμος Βολος Ιταλία (17.4%), Ελβετία (13.9%), οικονομικα sites Βολος Ισπανία (11.6%) και Αυστραλία (10.8).

Εργασία
Στην εν λόγω έρευνα καταγράφεται και η μεγάλη αγωνία των νέων της ευρώπης για το μέλλον τους. Πιο αναλυτικά το 55.9% των Ευρωπαίων φοιτητών δήλωσαν ότι ανησυχούν για το μέλλον τους με τους Έλληνες φοιτητές να αγωνιούν περισσότερο λόγω και της αυξημένης ανεργίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας (ποσοστό 85.5%).

Μάλιστα οι φοιτητές της χώρας μας πιστεύουν ότι θα χρειαστεί να στείλουν 36-65 αιτήσεις για να καταφέρουν να βρουν μια θέση εργασίας μετά από 6 έως και 10 μήνες. Τόσες περίπου αιτήσεις υπολογίζουν ότι θα στείλουν και οι Βούλγαροι, αθηνα βολος Πολωνοί, φιλοξενια βολοσ Ιρλανδοί και Ισπανοί. Όσον αφορά τις ώρες και τα χρήματα οι φοιτητές από την Ελλάδα πιστεύουν ότι θα λαμβάνουν μικτά περίπου 14.000 ευρώ και ότι θα εργάζονται 44 ώρες την εβδομάδα. Στην ερώτηση για το χρόνο παραμονής στην πρώτη θέση εργασίας απάντησαν ότι θα είναι από 4 έως και 5 χρόνια γεγονός που επιβεβαιώνει την εργασιακή αν Ασφάλεια. Όπως ήταν αναμενόμενο στο ερώτημα για το αν θα επέλεγαν τη λύση του εξωτερικού το ποσοστό των Ελλήνων φοιτητών που δήλωσαν ότι θα μετανάστευαν ανέρχεται σε 45.4% με το αντίστοιχο ποσοστό για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φοιτητές να φθάνει το 29.6%. Μάλιστα όσον αφορά το πού είναι διατεθειμένοι να μετακινηθούν το 46.4% δήλωσε οπουδήποτε στον κόσμο και το 29.2% οπουδήποτε στην ευρώπη. Μόλις το 11.9% υποστήριξε ότι θα ήθελε να μείνει στον τόπο του.

Καλόγηρος Βασίλειος προώθηση ιστοσελίδων προώθηση ιστοσελίδων Oλα όσα γνAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone Στις 8 το βράδυ η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της ΚίναςΣε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ
Be the first person to like this.