16 views
γλυκα βολος Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός - Υγεία - Γιατί πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό γλυκα βολος Το μπρόκολο χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες όταν βράζεται ή μαγειρεύεται στον φούρνο μικροκυμάτων, μπακλαβαδακι ζαχαροπλαστειο βολος σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, μοντερνα ζαχαροπλαστεια βολος στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν, εξέτασαν διάφορους τρόπους μαγειρέματος του συγκεκριμένου λαχανικού, ζαχαροπλαστεία delivery βολος καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην μειωθούν τα πολύτιμα συστατικά του είναι να το βράζουμε στον ατμό για τρία έως τέσσερα λεπτά.

Μάλιστα, όπως εξήγησαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος έρευνας του Καρκίνου (AICR), μπακλαβαδακι βολος το βράσιμο στον ατμό έως ότου αποκτήσει ένα φω ΤΕΙνό πράσινο χρώμα μπορεί να αυξήσει τα αντικαρκινικά συστατικά του.

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, ένα φυσικό συστατικό που έχει σχετισθεί με προστασία από τον καρκίνο.

Για να υπάρχει στο μπρόκολο σουλφοραφάνη είναι απαραίτητο ένα ένζυμο που λέγεται μυροσινάση - συνεπώς, εάν η μυροσινάση καταστραφεί, γλυκα αρραβωνα βολος το μπρόκολο δεν περιέχει σουλφοραφάνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βράσιμο σε νερό και το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων έστω και για ένα λεπτό, καταστρέφουν την περισσότερη μυροσινάση του μπρόκολου. Αντιθέτως, το βράσιμο σε ατμό έως και 5 λεπτά την διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

«Η επεξεργασία των τροφίμων έως πρότινος εστιαζόταν στην βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης και της μικροβιολογικής ασφάλειάς τους», κερασματα ζαχαροπλαστειου βολος δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ Τζέφερι, καθηγήτρια Διατροφικής Τοξικολογίας και ομότιμη καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο.

«Ο ρόλος μας πλέον είναι να επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα με τρόπο ώστε οι βιοενεργές ουσίες τους, δηλαδή τα συστατικά που προστατεύουν από τον καρκίνο, να φτάνουν ανέπαφα στο πεπτικό σύστημα και με μορφή που μπορεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός».

Τα καλά νέα, πάντως, είναι ότι ακόμα κι αν κάποιος επιλέξει να βράσει σε νερό ή να μαγειρέψει στον φούρνο μικροκυμάτων το μπρόκολο, μπορεί πάλι να τροφοδοτήσει τον οργανισμό του με σουλφοραφάνη, παγωτο ζαχαροπλαστειου βολος φροντίζοντας να φάει μαζί με το μπρόκολο ωμά, πλούσια σε μυροσινάση τρόφιμα.

Τέτοια τρόφιμα είναι η μουστάρδα, παστες αμυγδαλου βολος τα ραπανάκια, η ρόκα, το γουασάμπι (είναι η ρίζα ενός γιαπωνέζικου φυτού και διατίθεται τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή πάστας) και όλα τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν η δρ Τζέφερι και οι συνεργάτες της με ομάδα εθελοντών, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της σουλφοραφάνης στα ούρα τους αυξάνονταν σημαντικά με αυτού του είδους τον συνδυασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη δείχνει ότι ο τρόπος επεξεργασίας των φυτικών τροφίμων επηρεάζει τα αντικαρκινικά συστατικά τους. Προγενέστερη μελέτη έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι πιο αντικαρκινικό εάν το λιώσουμε ή το ψιλοκόψουμε και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.

Ο οργανισμός, εξάλλου, απορροφά καλύτερα το λυκοπένιο των τοματών, γλυκα βολος όταν αυτές είναι μαγειρεμένες.

ΠΗΓΗ: tanea.gr γλυκα βολος Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών - Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

















γλυκα μοντερνα ζαχαροπλαστεια βολος Η κλιματική αλλαγή εξαφάνισε τα μαμούθ από την ευρώπη Ανατρέπεται η αντίληψη που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν λόγω του συστηματικού κυνηγιού από τον προϊστορικό άνθρωποΝέες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν ήταν το συστηματικό κυνήγι από τους προϊστορικούς ανθρώπους, αλλά η κλιματική αλλαγή η κύρια αιτία που οδήγησε στην εξαφάνιση των μαμούθ από την ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με μια νέα γενετική σουηδο-βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιογενετιστή δρα Λαβ Ντάλεν του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής ιστορίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν αναλύσεις δειγμάτων DNA από 300 τριχωτά μαμούθ.

Η ανάλυση έδειξε ότι ο αριθμός των γιγάντιων ζώων είχε αρχίσει να μειώνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, γεγονός που αποδυναμώνει την εκδοχή του ανθρώπινου παράγοντα και, αντίθετα, ενισχύει τον κλιματολογικό.

Η κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη είναι ότι τα τριχωτά μαμούθ ήσαν ένα ανθεκτικό και πολυπληθές είδος, όμως η νέα μελέτη μεταβάλλει κάπως αυτή την εικόνα, δείχνοντας ότι τα μαμούθ πέρασαν από «σαράντα κύματα» (εξαφανίσεις κατά τόπους, επεκτάσεις, μεταναστεύσεις κ.α.). Όσο μικρότερη ήταν η γενετική ποικιλομορφία ενός πληθυσμού τους σε μια περιοχή, τόσο μικρότερος ήταν ο πληθυσμός τους.

Η γενετική ανάλυση δείχνει ότι πριν από περίπου 120.000 χρόνια τα μαμούθ σχεδόν κινδύνευσαν να εξαφανιστούν, όταν ανέβηκε η θερμοκρασία του πλανήτη, αλλά ανέκαμψαν, καθώς η Γη εισήλθε σε μια νέα εποχή παγετώνων. Η νέα -και αυτή τη φορά μοιραία- μείωση του πληθυσμού τους, που οδήγησε στην οριστική εξαφάνισή τους, εκτιμάται ότι ξεκίνησε πριν από 20.000 χρόνια στο αποκορύφωμα της εποχής των παγετώνων και όχι πριν από 14.000 χρόνια (όπως πιστευόταν ως τώρα) όταν είχε πια αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πριν από 20.000 χρόνια επικρατούσε τόσο κρύο, που ακόμα και το λιγοστό γρασίδι, με το οποίο τρέφονταν τα μαμούθ, είχε πλέον αρχίσει να σπανίζει. Οι περιβαλλοντικές πιέσεις πάνω στο είδος τους εντάθηκε, καθώς η εποχή των παγετώνων σταδιακά εξασθενούσε, πιθανώς επειδή οι χορτολιβαδικές εκτάσεις όπου ζούσαν τα μαμούθ, αντικαταστάθηκαν από δάση στο νότο της ευρώπης και από τούνδρα στο Βορρά.

Ορισμένοι επιστήμονες επιμένουν πως οι άνθρωποι κυνηγοί ήσαν οι βασικοί υπεύθυνοι για την εξαφάνιση των μαμούθ και το βασικό επιχείρημά τους κατά της θεωρίας της κλίματικής αλλαγής είναι ότι η θερμοκρασία είχε ανέβει πολύ πριν αυτά εξαφανιστούν, συνεπώς -λένε- δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η κύρια αιτία ήταν το περιβάλλον. Όμως η νέα γενετική ανάλυση δείχνει πως τα μαμούθ στην πραγματικότητα εξαφανίστηκαν αρκετά νωρίτερα, γεγονός που ενισχύει την θεωρία περί του κλίματος ως βασικής αιτίας για την εξαφάνιση των ζώων. Ο ανταγωνισμός με τους ανθρώπους και άλλα ζώα θεωρείται ότι έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ήταν η πρωταρχική αιτία για την καταστροφή των μαμούθ.

Στη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, πριν από 20.000 έως 50.000 χρόνια, έλαβαν χώρα μεγάλες μεταναστεύσεις μαμούθ, καθώς νέα κύματα εγκαταστάθηκαν στην ευρώπη προερχόμενα από την ανατολή. Όμως, στη συνέχεια, ο πληθυσμός τους εισήλθε σε μια φάση σταδιακής και μη αναστρέψιμης μείωσης, ώσπου επήλθε η οριστική εξαφάνισή τους, κάτι που, σύμφωνα με τον καθηγητή 'Αντριαν Λίστερ του Μουσείου Φυσικής ιστορίας του Λονδίνου συνέβη πρώτα στην ηπειρωτική ευρώπη πριν από περίπου 10.000 χρόνια και, στη συνέχεια, στο τελευταίο καταφύγιό τους, μερικά απομακρυσμένα αρκτικά νησιά.
γλυκα βολος source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=275937&catID=19 γλυκα βολος…
Be the first person to like this.